oneyearcali.blogg.se

Här kommer jag uppdatera så ofta jag kan om alla förberedelser inför min 1-års långa resa till Kalifornien, USA, och min vistelse där.

Flygbiljetter

Publicerad 2013-07-31 23:14:54 i Allmänt

Fick ett mejl från explorius idag med min flygbiljett, åker 11.15 från Landvetter den 5:e, alltså på måndag. Vilket betyder att jag inte behöver gå upp hur tidigt som helst, dock kommer jag antagligen inte sova något ändå så!

Avskedsbrev

Publicerad 2013-07-26 14:34:41 i Allmänt

För några dagar sedan fick jag mitt avskedsbrev från explorius! Fick mitt explorius pin så andra därifrån ska känna igen mig och en lista med vad man ska ha i handbagaget.

Har även pratat mer med Brigitta (97:an i familjen) och kommit fram till att jag inte äger ett enda par tillåtna shorts att ha i skolan... Men hon sa att det var lugt och att vi hade gott om tid att shoppa innan skolan börjar. Kommer dit runt den 8-9:e och skolan börjar inte förrän runt den 21:a tror jag? Pratat med Brigitta väldigt mycket och vi verkar väldigt lika! Ser fram emot avresan allt mer och mer och känns så konstigt att vara på gotland nu och inte hemma i göteborg och träffa alla vänner en sista gång.


Bild på mor och bror :)

Kontakt med familjen

Publicerad 2013-07-23 00:25:25 i Allmänt

Igår (eller a förrgår då de är över midnatt) la jag till en ur familjen Lusse, min värdfamilj, på facebook. Har sedan dess skrivit lite med henne och hon verkar super trevlig och väldigt utåtriktad!

Fick höra att dom hade 2 åsnor, 1 get, 6 katter, 2 hundar och 1 minihäst!!! Dom bor på landet och verkar hur goa och mysiga som helst. Kan knappt vänta tills jag får träffa dom på riktigt.

...

Publicerad 2013-07-18 17:01:12 i Allmänt

såg precis att mitt långa inlägg om vad som hände inne på ambassaden + före och efter försvann... Tyvärr är jag alldeles för lat för att skriva om allt så sammanfattar allt lite kort istället.
 
Åkte buss till ambassaden med min morbror, på bussen träffa jag Sofia som också ska åka med explorius. Det var tur de för det hade varit väldigt tråkigt att vänta så länge på ambassaden utan sällskap! Senare träffa vi även Jacob, Maria och Amanda. Självklart hade vi inte tillräckligt med frimärken på kuvertet som passet skulle skickas hem med utan behöver posta ett brev som innehåller ett frimärke värt 5 kronor...
 
 

Glass i humlegården

Publicerad 2013-07-17 19:30:16 i Allmänt

Efter ambassadbesöket fick alla som ville från explorius va i humlegården vid 14.00 och äta glass. Det var jättemysigt och roligt att träffa så många som skulle göra samma resa som än själv!

Fick svar på massa småfrågor och det var kul att höra vart andra hade hamnat, geografiskt och i vad för familj.

Jag känner verkligen att avresan närmar sig nu, och längtar verkligen!

ändringar

Publicerad 2013-07-10 15:43:00 i Allmänt

nu har dom ringt från explorius och ändrat sig igen. jag har fått en ny värdfamilj och ny skola. Familjen bor u Auberry, CA. Familjen består av mamma, pappa, 3 barn varav 2 yngre tjejer och en äldre kille.

Detta är min välkomstfamilj men blir förhoppningsvis min värdfamilj. Jag har inte fått något exakt datum när jag ska åka iväg men dom säger runt den 4-5 augusti.

Tittade på väderprognosen för Auberry och konstaerade att det för tillfället är 35 grader och soligt, vilket passar perfekt!

1 månad kvar

Publicerad 2013-07-04 10:28:02 i Allmänt

Nu är de ungefär 1 månad kvar tills jag ska åka.. Men min välkomstfamilj skulle ha 2 stycken som bodde hos sig men ändrade sig och ville bara ha en, så de va bara bye bye för mig. Så nu väntar jag på att få en ny familj med kort tid kvar tills jag ska åka.

Som tur är har jag kvar min plats på skolan, "Golden Valley High" som har 2000 elever, tror jag skrev de förut.

Känns fortfarande overkligt att jag ska åka, men andra som ska iväg 1 år har börjat åka redan, så ska nog börja planera packning snart.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela